Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli insan yaşıyor ise yangın bapsı gidiş tarafüne rast açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapısı evgin çıkış sinein kullanılacaksa o vakit vacip koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şık fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri faik fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu makalelar kötü durumların şekil göstericisidir.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve temelında hiçbir cenahıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile yangın kapısı öteki bölümlerden ayrılır.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım vadiından kâr yapmak amacı ile yapılan, en aşkın 100 can kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş adetsına bağlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Ayrıca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle Yangın Çıkış Kapısı birlikte daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl nedeni durum kaybına Yangın Çıkış Kapısı öz vermemesi ve henüz az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın bapları, yangın güvenliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilgili kesif sorulan sorular ve cevapları:

Bina çışitalarında kullanılan baplar maslahatlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride sarılmış kalabilir.

Report this wiki page